Publikationen 2015
Journalbeiträge
Khan DR, Wecke C, Sharifi AR, Liebert F (2015) Evaluating the Age-Dependent Potential for Protein Deposition in Naked Neck Meat Type Chicken. Animals, 5: 56-70. doi: 10.3390/ani5010056. ISSN 2076-2615.
Khan DR, Wecke C, Liebert F (2015) Does the Naked Neck Meat Type Chicken Yield Lower Methionine Requirement Data? Animals, 5: 151-160. doi: 10.3390/ani5010056. ISSN 2076-2615.
Khan DR, Wecke C, Liebert F (2015) An Elevated Dietary Cysteine to Methionine Ratio Does Not Impact on Dietary Methionine Efficiency and the Derived Optimal Methionine to Lysine Ratio in Diets for Meat Type Chicken. Open Journal of Animal Sciences, 2015, 5, 457-466.
http://dx.doi.org/10.4236/ojas.2015.54047.
Liebert F (2015) Die Troika der Göttinger Tierernährung (The Troika of animal nutrition in Göttingen). In: FeedMagazine/Kraftfutter 7-8, 18-24. ISBN: 0023-4427.
Buchbeiträge
Liebert F (2015) Basics and Applications of an Exponential Nitrogen Utilization Model ('Goettingen Approach') for Assessing Amino Acid Requirements in Growing Pigs and Meat Type Chickens Based on Dietary Amino Aci Efficiency. In: Sakomura NK, Gous RM, Kyriazakis I, Hauschild L (Hg.) Nutrition for Pigs and Poultry. CABI, Wallingford, UK, 73-87. ISBN 9781780644110.
Beitrag im Tagungsband
Dietz C, Liebert F (2015) First applications of novel protein hydrolysates from animal by-products as fishmeal substitute in fish diets - effect on growth performance and protein utilization in Nile tilapia. In: Proc. Soc. Nutr. Physiol. 24, 35. ISBN: 978-3-7690-4108-8.
Göring-Habenicht S, Meyer U, Liebert F, Dänicke S (2015) Effects of intensity of milk replacer feeding during the pre-weaned period in calves on subsequent performance of dairy cows considering additional factors in later life. In: Proc. Soc. Nutr. Physiol. 24, 141. ISBN: 978-3-7690-4108-8.
Khan DR, Wecke C, Liebert F (2015) Effect of mono-component protease on ileal digestibility and protein utilization of a grower diet in meat type chicken. In: Proc. Soc. Nutr. Physiol. 24, 100. ISBN: 978-3-7690-4108-8.
Klatte L, Heseker A, Wecke C (2015) Einsatz von MiaKick zur Verbesserung der Energie- und Nährstoffversorgung von neugeborenen Ferkeln. Forum angewandte Forschung in der Rinder- und Schweinefütterung. Fulda (2015), 216-219.
Lau N, Liebert F, Kramer E (2015) First results from laboratory studies about effects of added lactic acid bacteria and enzymes on fermentation of liquid feeds for pigs. In: Proc. Soc. Nutr. Physiol. 24, 29. ISBN: 978-3-7690-4108-8
Sünder A, Höhling A, Liebert F (2015) Amino acid composition of novel protein sources from thermal hydrolysis of pig and poultry by-products. In: Proc. Soc. Nutr. Physiol. 24, 48. ISBN: 978-3-7690-4108-8.
Sünder A, Wecke C, Liebert F (2015) Influence of different dietary methionine to cysteine ratios on growth performance, feed efficiency and protein deposition in meat type chicken. In: Proc. Soc. Nutr. Physiol. 24, 47. ISBN: 978-3-7690-4108-8.
Sünder A, Wecke C, Liebert F (2015) Untersuchungen zur Methioninswirksamkeit im Masthähnchenfütter ? I. Einfluss steigender Methioningehalte und veränderter Methionin zu Cystin-Verhältnisse. In: VDLUFA-Schriftenreihe 71. Kongressband 2015 Göttingen. 419-426. ISBN: 978-3-941273-20-7.
Wecke C, Sünder A, Liebert F (2015) Effect of dietary methionine to cysteine ratio on methionine efficiency in growing meat type chicken. In: Proc. Soc. Nutr. Physiol. 24, 164. ISBN: 978-3-7690-4108-8.
Sünder A, Gerndt N, Neumann S, Liebert F (2015) Methodische Aspekte zur Bestimmung der Fettsäurenzusammensetzung des equinen Hufhornes als möglicher Parameter zur Beurteilung der Hufhornqualität. In: VDLUFA-Schriftenreihe 71. Kongressband 2015 Göttingen. 579-585. ISBN: 978-3-941273-20-7.
Wecke C, Sünder A, Liebert F (2015) Untersuchungen zur Methioninwirksamkeit im Masthähnchenfutter ? II. Einfluss steigender Cystin-Gehalte bei konstantem Methionin zu Cystein-Verhältnis. In: VDLUFA-Schriftenreihe 71. Kongressband 2015 Göttingen. 586-593. ISBN: 978-3-941273-20-7.
Zorn F, Winter B, Liebert F (2015) Protein quality assessment of novel protein sources from thermal hydrolysed animal by-products in the laboratory rat. In: Proc. Soc. Nutr. Physiol. 24, 36. ISBN: 978-3-7690-4108-8.
Hochschulschriften
Göring-Habenicht S (2015) Untersuchungen zum Einfluss der Intensität des Einsatzes von Milchaustauschern bei Kälbern auf ausgesuchte Leistungs- und Effizienzparameter dieser Tiere als Milchkühe. Masterarbeit In: Verlag Agrar, 2015.
Khan DR (2015) Studies on dietary methionine efficiency and requirement in naked neck and normally feathered growing chickens. Dissertation, 2015.
http://hdl.handle.net/11858/00-1735-0000-0022-SFB9-7.
Koslowski D (2015) Untersuchungen zu Wachstumsleistungen von Warmbluthengsten in der Aufzucht unter besonderer Berücksichtigung der Protein- und Aminosäureversogung. Dissertation, 2015.
http://hdl.handle.net/11858/00-1735-0000-0022-5E59-9
Wüstemann U (2015) Untersuchungen zum Austauschpotential einheimischer Proteinquellen gegenüber Sojaextraktionsschrot bei Legehennen. Masterarbeit, Fakultät Agrarwissenschaften.